PUR isolatie

Techton isoleert aan de hand van PUR-schuim. Dit is ontegensprekelijk het best isolerende product. (lambda waarde tussen 0,0026 – 0,0028W/mK). Dit merkt u ongetwijfeld, wij garanderen u een opmerkelijk verschil op uw energiefactuur!

De voordelen van PUR isolatie

Waarom PUR isolatie?

Indien men de vergelijking met verscheidene isolatie producten maakt, valt het vooral op dat de lambda waarde van PUR isolatie 1/3 tot de helft lager ligt dan bij overige isolatie oplossingen.

De lambda waarde van PUR is 0,027 W/mK (klassieke isolatie lambda waarde tussen 0,045 W/mK en 0,070 W/mK).

Het is dus ontegensprekelijk het best isolerende product!!

PUR vormt een geheel en is dus naadloos, dit door het feit dat het in één vloeiende beweging wordt gespoten.

Met andere woorden zijn er geen openingen meer waar lucht of koude door kan ontsnappen.

PUR isolatie kan perfect gebruikt worden voor iedere vorm van dekvloer. Of men nu kiest voor een betegelde vloeren, polyharsen vloeren of houten vloeren.

PUR isolatie blijft steeds zijn hardheid behouden en zal dus niet verzakken door de jaren heen. PUR isolatie geeft niet toe aan kracht, druk en weersveranderingen.

De snelle manier van aanbrengen speelt natuurlijk ook een grote rol. Amper 20 min na het plaatsen van de deklaag is deze al begaanbaar. Dit geeft u het voordeel dat u in een mum van tijd weer kunt aanvangen met de rest van uw werkzaamheden.

PUR – schuim geeft u ook het voordeel dat de interne densiteit, de trilling opslorpt en het dus niet alleen thermisch isolerend werkt maar ook akoestisch.

PUR isolatie op basis van Polyurethaan is CFK-vrij en daarom een milieuvriendelijk product: het tast de ozonlaag niet aan.

Verschillende soorten toepassingen voor Pur isolatie

Vloeren
Wordt vooral gebruikt bij nieuwbouw maar ook bij renovaties, waar de aanwezige leidingen stevig omhult worden in de PUR bedding. Na het besprayen van uw vloer, kan het gespoten schuim worden gevlakschuurd om latere vloerverwarming op te plaatsen. De PUR laag geeft zo een beter rendement aan uw vloerverwarming, daar de warmte enkel nog langs boven kan vrijkomen.
Zoldervloer
Indien uw zolder ruimte niet wordt gebruikt kan de PUR vloerisolatie ter vervanging dienen als de dakisolatie. Zo kan de warmte niet via uw dak ontsnappen en blijft de warmte hangen in de bovenste kamers.
Kruipkelders
Indien u bij het renoveren uw bestaande vloer wilt behouden, maar toch uw vloer wilt isoleren is er de mogelijkheid de bovenzijde of het plafond van uw kelder of kruipkelder te besprayen met PUR. Iets wat moeilijker of onmogelijk is met andere isolatie producten. Ook lopen meestal de verwarmingsbuizen langs uw kruipkelder plafond uw woning binnen. Dit kan dus ook perfect worden meegespoten wat dan weer dat tikkeltje extra geeft. Het meespuiten van uw verwarmingsleidingen geeft u een beter rendement van uw verwarming.
Daken
Pur schuim kan perfect worden aangebracht op uw hellend of plat dak. De PUR laag wordt dan aangebracht op het onderdak tussen de keepers. Dit zorgt ervoor dat uw dak naadloos geïsoleerd wordt en zo geen tocht meer doorlaat via de kiertjes die andere isolatie producten wel nog bevatten. Zo garanderen wij u dat warmte verlies via uw dak zo goed als uitgesloten wordt.
Industieële gebouwen
Het karakter van een industrieële gebouw of toepassing heeft het nadeel moeilijk te isoleren of na-isoleren. Met PUR schuim wordt dit kinderspel! PUR schuim heeft het voordeel dat het zich aan iedere materie kan hechten, zo ook tegen metaal of dergelijke. Toepassingen hierbij zijn: Hangars, silo’s, productiehallen, loodsen, enz… PUR isolatie is een milieuvriendelijk product en kan dus perfect worden gebruikt binnen de voedingsindustrie.
Zwembaden

Pur isolatie kan ook gebruikt worden voor het isoleren van uw zwembad. De temperatuur van het zwembad behouden kost veel energie. Met PUR isolatie wordt de energiekost drastisch verlaagd.

Bekijk onze realisaties

Wil jij ook isoleren met PUR?

We zoeken voor u een oplossing op maat. U krijgt zo snel mogelijk een gratis en vrijblijvend een offerte toegestuurd.

Onze klanten aan het woord​

Onze complimenten voor de firma Techton: scherpe prijzen, professioneel en correct!
J. Blondeel
Antwerpen
Eind vorig jaar kregen de bouwkriebels ons flink te pakken, Techton verzorgde onze chape en isolatie. Wij zijn erg tevreden over de kwaliteit en prijs van de werken!
M. Van Neyghem
Assenede

Tel: +32 9 228 36 18
Mail: info@techton.be
Adres: Tulpenstraat 15, 9810 Nazareth

© Techton – Privacybeleid